Selamat Datang

CARA LAJUKAN INTERNET | TRICK

Ada satu benda. Boleh jadi penawar duka lara dan boleh juga jadi penyebab kemarahan. Bila dia laju, macam-macam benda kita boleh belajar dan macam-macam video kita boleh tonton. Tapi bila dia lembab, kita pun mula berasap telinga kiri kanan sebab jangan kata nak update blog, nak pergi update status facebook pun kirim salam saja lah. so geng jiwa kacau nk kongsi sedikit ilmu.. ilmu penuh di dada tp xnk kongsi x gne juga kan.



Tak kiralah streamyx, broadband, wifi free di restoran atau curi guna wifi jiran sebelah, kita mesti nak ianya laju (walaupun percuma).


Cara #: Ping Modem




  1. Connect ke internet
  2. Click pada Start Menu,cari Run dan taipkan cmd di bahagian search





3. Di cmd, taipkan ipconfig/all dan tekan enter 




4. Cari maklumat IP Address dan Default Getaway dan salin



Taipkan ping [IP address ATAU Default Getaway] -t dan tekan enter cth: ping 10.175.53.131 -t


Korang akan nampak reply seperti di atas ni. Biarkan windows cmd terbuka sepanjang korang online.
Cara ni boleh apply untuk broadband yang overlimit dan wifi yang lembab.. blom try blom tau.. pastu korang tgk kt statistik.. selamat mencuba..










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BARU | MENARIK

CLOSE X

JOIN JK ON FACEBOOK