FACEBOOK ANONYMOUS ' OPERASI: tweeting dari @ YourAnonNews, mengumumkan bahawa ia telah mengambil laman Facebook sebagai sebahagian daripada Operasi Facebook.

Dan walaupun ia telah dilaporkan secara meluas bahawa Facebook telah digodam, dengan Facebook mencatatkan bahawa ramai pengguna tidak dapat login ke akaun mereka, tiada penerbitan seolah-olah mencadangkan bahawa ini mungkin bayaran balik bagi laluan CISPA di dalam Dewan.


Facebook telah menjadi penyokong terbuka CISPA, yang akan mewujudkan sebuah rumah perisikan penjelasan antara entiti swasta seperti Facebook dan NSA untuk memerangi serangan siber.


Walaupun "serangan siber" dalam takrif yang luas, ia adalah lebih daripada berkemungkinan bahawa ahli-ahli politik agak bimbang dengan sesungut pelbagai dari Anonymous.Dan manakala Facebook, seperti Twitter, telah memainkan peranan penting dalam penunjuk perasaan yang menganjurkan di Spring Arab, Bercantum UK dan menduduki pergerakan, ia juga diiktiraf sebagai entiti Big Brother jenis yang mengumpul kekayaan maklumat pada pengguna. Facebook berhujah bahawa ia adalah semata-mata untuk mencipta yang lebih baik "pengalaman pengguna" dan untuk pendapatan, tetapi dengan Facebook CISPA akan meletakkan maklumat tersebut pada pelupusan yang mudah dan cepat NSA, perisik negara kita yang paling luas kompleks. 


Malah, pengguna Facebook perlombongan data dipimpin Julian Assange untuk memanggil gergasi media sosial "mesin yang paling mengerikan mengintip yang pernah dicipta."Sebab-sebab yang diberikan, Anonymous 'sebagai legion seperti nombor, tetapi kita tidak boleh membantu tertanya-tanya jika ini mempunyai sesuatu untuk dilakukan dengan Senat menjadi hari semata-mata yang jauh daripada mengundi pada versi sendiri CISPA, Akta Cybersecurity tahun 2012, yang akan membolehkan swasta entiti dan kerajaan untuk berkongsi maklumat.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

SENARAI ARTIS-ARTIS MALAYSIA BOGEL

AKSI PANAS LINDA RAFAR DENGAN EDRY | GAMBAR | 18SX

GAMBAR BUAH DADA DATO SITI NURHALIZA DIRABA TERSEBAR MELUAS | ARTIS